Blogin päätös
Hei kaikki lukijat! Tämän blogin matka on nyt tullut päätökseensä. Haluamme vielä kiittää kaikkia teitä lukijoita mielenkiinnostanne!
Hei kaikki lukijat! Tämän blogin matka on nyt tullut päätökseensä. Haluamme vielä kiittää kaikkia teitä lukijoita mielenkiinnostanne!
Helsingin Vailla vakinaista asuntoa – yhdistyksen asumisneuvonnassa käyvistä asunnottomista joka kymmenes on työssäkäyvä. Tämä käy ilmi Kansan uutisten tekemästä artikkelista. Vailla Vakinaista asuntoa yhdistyksen toiminnanjohtajan Sanna Tiivolan mukaan tämä johtuu siitä, että etenkin pääkaupunkiseudulla asuminen on liian kallista.
Moni asunnoton käy töissä Read More »
Suomessa on tehty paljon töitä asunnottomuuden vähentämiseksi ja ARA:n asuntomarkkinakyselyn mukaan asunnottomuus suomalaisten keskuudessa on ollut laskussa. Huolestuttavaa oli kuitenkin huomata, että alle 25-vuotiaiden nuorten ryhmä oli ainoa, jossa ei ollut tapahtunut muutosta parempaan, päinvastoin, pitkäaikaisasunnottomien nuorten suhteellinen osuus on ollut nousussa.
Nuorten asunnottomuus on nousussa Read More »
Kuten blogimme aiemmissa teksteissä on jo kerrottu, Suomessa asunnottomien määrä on laskussa, mutta naisten ja perheiden suhteellinen osuus asunnottomista on kasvussa.
Lapsiperheiden asunnottomuus Read More »
En tiedä onko monikaan teistä ajatellut, mitä asunnoton oikeasti tarkoittaa? Mitä ovat ensimmäiset ajatukset siitä, millainen on asunnoton ihminen?
Asunnoton asunnossa Read More »
Asunto ensin on asunnottomuustyön malli, jonka keskeinen periaate on hankkia asunnottomalle koti jo ennen muita tukitoimia. Tämän näkemyksen mukaan, muiden ongelmien ratkaiseminen ei ole edellytys asunnon hankkimiselle. Asunto ensin -malli on poikkeuksellinen verrattuna perinteiseen asunnottomuustyöhön, sillä yleisesti pyritään keskittymään asunnottoman tukemiseen “asutuskelpoiseksi” ennen kuin asuntoa tarjotaan.
Asunto ensin -malli Read More »
Vaikka kuka tahansa voi jäädä asunnottomaksi, riski on suurempi pienituloisilla, maahanmuuttajanaisilla sekä päihde- ja mielenterveysongelmista kärsivillä. Tavallisia syitä asunnon menetykseen on erilaiset kriisit esimerkiksi avo- tai avioero, työttömäksi jääminen tai sairastuminen. (Vva ry)
Mitä tehdä jos jäät asunnottomaksi? Read More »
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta löytyy tiedote nimeltä Asunnottomuus nostaa kuolemanriskin viisinkertaiseksi. Miten voi olla mahdollista, että Suomessa on ryhmä ihmisiä joiden riski kuolla on viisi kertaa suurempi kuin verrokki ryhmän? Tämä fakta on pysäyttävä. Tämän ei pitäisi olla totta.
Asunnottomuus voi tappaa Read More »
Asunnottomien yö on kansanliike, joka järjestetään joka vuosi YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10. Asunnottomien yö kantaa vuosittain eri teemaa ja tänä vuonna se on Varjojen naiset.
Asunnottomien yö 2019 Read More »
Ulkona asumisessa on haasteellista se, että ihminen ei koskaan voi tietää tuleeko hän nukkuessaan pahoinpidellyksi tai ryöstetyksi. Puistonpenkillä nukkuminen on asunnottoman arkea, mutta joskus rappu tai kellari tarjoavat hetkellisen suojan. Jatkuvuus ja pysyvyys yöllisestä majapaikasta jäävät kuitenkin puuttumaan. Monesti myös unen pituus jää vuorokaudessa vähäiseksi, joka vaikuttaa ihmisen vireystilaan sekä fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen.
Loputonta selviytymistä asunnottomana Read More »