Toinen todellisuus

Blogin loppu kirjoitus

Heippa blogimme lukijat. Kirjoitimme blogia toinen todellisuus. Toinen todellisuus blogin kirjoittaminen oli meistä mielenkiintoista ja pääsimme tutustumaan eri aiheisiin. Pääsimme haastattelemaan turvapaikanhakijaa ja kuulemaan yhden tarinan seksuaalivähemmistöön kuulumisesta. Kävimme myös läpi toimeentuloturvaa ja muita palveluja. Saimme vähän käsitystä, miten turvapaikanhakija tulee samaan oleskeluluvan. Tutkimme myös vähän turvapaikanhakijoiden mielenterveyshäiriöiden tilannetta. Meistä tämä projekti oli kiva ja […]

Blogin loppu kirjoitus Read More »

Turvapaikanhakijan ja pakolaisen toimeentuloturva Suomessa

Jokainen on varmasti joskus kuullut puhuttavan, kuinka maahanmuuttajat saavat Suomessa parempaa sosiaaliturvaa kuin kantasuomalaiset. Kuinka turvapaikanhakijoille kustannetaan valtion toimesta hienot uudet puhelimet ja merkkivaatteet. Tutustutaan siis tässä postauksessa siihen, millaista todellisuudessa on turvapaikanhakijalle ja pakolaisstatuksen saaneelle kuuluva toimeentuloturva.

Turvapaikanhakijan ja pakolaisen toimeentuloturva Suomessa Read More »

Maiden suvaitsevaisuus

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluva turvapaikanhakija, kokee usein olevansa yksin ja jääkin yksin. Moni seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvat turvapaikanhakijat pelkäävät kidutusta, vainoa ja jopa kuolemaa, ja täten ovat olleet kaapissa kotimaassaan koko elämänsä. Omassa maassa turvapaikanhakija on saattanut elää pelottavassa ilmapiirissä, jossa muut saattavat kohdella sinua inhimillisesti seksuaalisuutesi perusteella.

Maiden suvaitsevaisuus Read More »

Turvapaikanhakija ja seksuaalivähemmistö

Osa turvapaikan hakijoista saattaa perustella hakemuksen sillä, että kuuluu seksuaalivähemmistöön. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että saa automaattisesti oleskeluluvan tällä perustelulla. Vaikka joissain maissa ei hyväksytä seksuaalivähemmistöä, eikä sitä voi siellä näyttää. Siellä ei pysty elämään normaalisti ja tämän takia he haluavat Suomeen. Oleskeluluvan saantiin vaikuttaa muutkin asiat, joudutko uhatuksi tai vainotuksi, kun kuulut seksuaalivähemmistöön.

Turvapaikanhakija ja seksuaalivähemmistö Read More »

Syyt taustalla – miksi ihmiset lähtevät hakemaan turvapaikkaa?

Turvapaikakanhakijoiden suurelle määrälle viimevuosina ei voida osoittaa yhtä ja tiettyä syytä. Ulkoministeriön verkkosivuilla yhdeksi nimittäväksi tekijäksi voidaan kuitenkin sanoa olevan Syyrian, Irakin ja Afganistanin pitkittyneet konfliktit ja hallinnon epäselvyys.. Muita syitä arvellaan olevan myös poliittisissa kysymyksissä. Myös taloudelliset seikat ovat taustalla olevia syynä lähteä hakemaan turvapaikkaa. Sosiaaliset syyt kuuluvat myös näihin syihin. Myös tietyt vetovoima

Syyt taustalla – miksi ihmiset lähtevät hakemaan turvapaikkaa? Read More »

Turvapaikanhakijoiden terveyspalvelut

Turvapaikanhakijoiden terveyteen liittyy monia erityskysymyksiä verrattuna kantasuomalaiseen. Koska edellisessä postauksessa perehdyttiin turvapaikanhakijan mielenterveyteen liittyviin asioihin, keskitytään tässä postauksessa enemmänkin fyysiseen terveyteen sekä siihen, millaisia terveydenhoidon palveluja turvapaikanhakija voi Suomessa saada.

Turvapaikanhakijoiden terveyspalvelut Read More »

Turvapaikan hakijat hybridivaikuttamisen välineenä – Minne menet humaanius?

Olemme viime kuukausina saaneet lukea, kuinka Valko-Venäjän kautta on alettu työntämään ihmismassoja kohti Puolan ja Liettuan rajoja. Tarkoituksena on mitä ilmeisemmin ollut vaikuttaa Euroopan Unioniin.

Turvapaikan hakijat hybridivaikuttamisen välineenä – Minne menet humaanius? Read More »

Turvapaikanhakijoiden opiskelumahdollisuudet Suomessa

Kun puhutaan turvapaikanhakijoista ja opiskelusta, monelle tulee ensimmäisenä mieleen suomen kielen opiskelu. Suomen kielen taito onkin tietenkin tärkeä asia kotoutumisen ja Suomessa työskentelyn kannalta mutta harva tietää tai tulee edes ajatelleeksi, että turvapaikanhakijoilla on myös muita opiskelumahdollisuuksia. Jonkin verran perehtymistä aihe kuitenkin vaatii ennen opiskelupaikan vastaanottoa.

Turvapaikanhakijoiden opiskelumahdollisuudet Suomessa Read More »