Tervetuloa blogiimme!

Lämpimästi tervetuloa blogimme Riippuvaista elämää pariin. Nimi juontuu annetusta aiheestamme, josta teemme myös asiakascase-tehtävää: päihdeongelmat ja mielenterveyden ongelmat. Aihe on laaja ja siihen törmää kovin usein niin työkentällä kuin eri media-alustoissa.

Seuraavaksi me blogin kirjoittajat, Lari, Mia, Mikael ja Noa, esittelemme lyhyesti itsemme.

Lue lisää Tervetuloa blogiimme!

Empatia ja inhimillisyys merkittävänä osana päihdetyön perustaa!

Päihteidenkäyttäjien parissa tehtävistä töistä on aina aika-ajoin juttua lehdissä ja sosiaalisessa mediassa. Jalkautuvaa päihdetyötä tehdään, jotta terveydenhuollon ja matalankynnyksen palveluiden tavoittamattomissakin olevalla on mahdollista saada apua, puhtaita käyttövälineitä, vaatteita ja esimerkiksi hygieniatuotteita. Helsingissä jalkautuvaa päihdetyötä tekee muun muassa A-Klinikkasäätiö. Ruoka- ja tarvikeavun rinnalle lähes yhtä tärkeäksi nousee kuitenkin asiakkaan ja työntekijän välinen kohtaaminen. 

Lue lisää Empatia ja inhimillisyys merkittävänä osana päihdetyön perustaa!

Psykiatripula on vaarallinen riesa mielenterveyspalveluissa

Itse odotin omaa hoitavaa lääkäriä yli puoli vuotta Tampereen organisaatiomuutoksessa

TAMPERE: KAUPUNGILTA SAIRAANHOITOPIIRILLE

Tampereella mielenterveyspalveluiden järjestäminen muuttui, kun Tampereen kaupungin järjestämät mielenterveyspalvelut siirtyivät Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) alaisuuteen. Organisaatiossa palvelut toimivat Tampereen yliopistollisen keskussairaalan (TAYS) alaisuudessa. Oma hoitoyksikköni on esimerkiksi TAYS MPHY eli mielialahäiriöpoliklinikka.

Lue lisää Psykiatripula on vaarallinen riesa mielenterveyspalveluissa