Kokemuksia projektioppimismallista ensimmäisen projektin jälkeen

Syksyn projektiopinnot alkavat tulla pikkuhiljaa päätökseen, ja nyt onkin hyvä hetki miettiä, millaista ensimmäisen projektin tekeminen on ollut. Projektitiimiin kuului kahdeksan henkilöä, ja tämä projekti oli ensimmäinen projekti viidelle tiimin jäsenelle. Pyysinkin tätä blogia varten kokemuksia projektityöstä sekä projektioppimismallista ensimmäistä projektia tehneiltä.

Lue lisää Kokemuksia projektioppimismallista ensimmäisen projektin jälkeen

Hyvä, luotettava ja laadukas -> Konecranes

Otsikon sanoin kuvaavat haastattelemamme trukkeja käyttävät yritykset Kotkan, Lahden ja Turun alueelta
toimeksiantajaamme Konecranesia. Konecranes on maailman johtavia nostolaite valmistajia ja yhtiön yksi toimipiste sijaitsee opiskelukaupungissamme Hyvinkäällä. Projektitiimimme teki Konecranesille markkinatutkimuksen trukkihuoltoon ja Konecranesin tunnettuuteen liittyen. Tämän blogikirjoituksen tullessa julki olemme jo luovuttaneet loppuraportin ja tietoperustat arvosteltavaksi ja olemme odottamassa ansaittua joululomaa.

Lue lisää Hyvä, luotettava ja laadukas -> Konecranes

Projektin loppu – KuntoFysio

Joulu lähestyy ja projektimme loppu sen mukana. Projektimme tavoitteena on ollut lisätä toimeksiantajamme Mika Frimanin yrityksen näkyvyyttä ja myyntiä luoden sisältöä yrityksen nettisivuille sekä perustaen hänelle sosiaalisen median tilejä. Vaikka projektimme on ollut hektinen ja täynnä käänteitä, on ilo kuitenkin huomata, että tavoitteisiin on suurimmilta osin päästy. Nettisivujen sisällöntuottaminen erityisesti hakukoneoptimointi mielessä pitäen on ollut jokaiselle tiimiläiselle ennestään vierasta, mutta syksyn aikana olemme oppineet ja nettisivut ovatkin meidän osaltamme parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Lue lisää Projektin loppu – KuntoFysio

InnoVilla-tiimin toinen blogi

Tämä on Innovilla-tiimin toinen blogi. Projekti on loppumaisillaan ja lukukautta on jäljellä enää muutama viikko. Projektin aikana olemme tehneet ja oppineet paljon asioita. Olemme päivittäneet Innovillan sosiaalisia medioita paljon ja saaneet sitä kautta uusia seuraajia sekä lisää tunnettuutta. Olemme myös vierailleet Hyvinkään kampuksen sosionomi- sekä sairaanhoitajaopiskelijoiden oppitunneilla. Vierailimme myös etänä zoomin välityksellä Riihimäen lukion opiskelijoiden oppitunnilla. Teimme myös kyselyn, jossa kysyimme Hyvinkään kampuksen opiskelijoiden suhtautumista yrittäjyyttä kohtaan sekä tietämystä Innovillasta.

Lue lisää InnoVilla-tiimin toinen blogi

Digiin- osallisuutta ikäihmisille digipalveluita hyödyntämällä -projektin päätös

Olemme edenneet projektissa prosessin omaisesti ja nyt on tullut viimeisen vaiheen eli projektin päättämisen aika. Olemme luovuttaneet projektin tulokset yhteistyökumppanille ja laatineet projektiraportin. Päätösvaihe on tärkeä elementti projektin elinkaaressa, sen avulla tuodaan esille projektin aikana syntyneet havainnot ja ilmiöt tutkitusta asiasta.

Lue lisää Digiin- osallisuutta ikäihmisille digipalveluita hyödyntämällä -projektin päätös

-Projektin loppu- OP Uusimaa opiskelijaprojekti-

Syksyllä alkanut opiskelijaprojekti alkaa olemaan loppusuoralla. Yhteistyökumppanina projektissa toimi OP Uusimaa. Projektin ensisijaisena tavoitteena oli luoda suunnitelma joustavasta työntekijäpoolista pankin päivittäispalveluihin. Tämä blogiteksti kertoo hieman projektin yhteenvedosta ja lopputuloksista.

Lue lisää -Projektin loppu- OP Uusimaa opiskelijaprojekti-

Työnantajamielikuva-kyselystä konkreettisiin toimenpiteisiin

Liiketalouden opiskelijoiden yhteistyössä tekemä projekti Laurean avainkumppani StaffPoint Oy:lle on loppumetreillä. Projektin aikana olemme oppineet paljon uutta projektityöskentelystä, työnantaja- sekä työntekijäkuvien muodostumisesta ja kyselyn suunnittelusta, toteuttamisesta sekä analysoinnista. Marraskuussa jatkoimme tulosten visualisoinnin sekä analysoinnin, kehitysideoiden mietinnän ja asiakkaan tapaamisen merkeissä. Tulosten analysointi oli työläämpää kuin tiimi oletti, mutta koko tiimi kehittyi Excelin ristiintaulukoinnissa. 

Lue lisää Työnantajamielikuva-kyselystä konkreettisiin toimenpiteisiin

Mielikuvan ja markkinoinnin tutkimista, ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelijoiden mietteitä.

Syksyllä 2020 Laurean Hyvinkään kampuksella aloittaneista opiskelijoista muodostunut projektitiimimme aloitti tuottamaan mielikuvatutkimusta Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy:lle.

Lue lisää Mielikuvan ja markkinoinnin tutkimista, ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelijoiden mietteitä.

Musta perjantai

Joka vuotuinen kulutusjuhla Black Friday on taas ohi. Black Friday on marraskuun neljännen torstain jälkeisenä perjantaina. Monelle yritykselle se on vuoden paras myyntipäivä. Tänä vuonna vallitsevasta tilanteesta johtuen Black Friday oli hieman erilainen. Monella yrityksellä tarjoukset olivat vain verkossa koronatilanteesta johtuen. Black Friday onkin nykyään paljon pidempi kampanja ja moni yritys pitääkin Black Fridayn sijaan Black Weekin ja vielä Cyber Mondayn.

Lue lisää Musta perjantai

Liiketalouden projektitiimi työnantajamielikuvaa kartoittamassa ja kehittämässä

Syksyn 2020 aikana Hyvinkään liiketalouden projektitiimi selvitti kyselytutkimuksen avulla rauta- ja sisustuskaupanalan työnantajamielikuvaa. Projektin tilasi RASI ry, joka on rakennus- ja sisustustarvikekaupan alalla toimivien yhteisöjen ja elinkeinoharjoittajien yhdistys. RASI ry:n tehtävänä on parantaa alan toimintaedellytyksiä, kehittää yhteistyötä ja olla vaikuttava alan tulevaisuuden rakentaja.

Lue lisää Liiketalouden projektitiimi työnantajamielikuvaa kartoittamassa ja kehittämässä